Karácsonyi Mézes

2018.12.07 13:00

Én már karácsonyi lázban égek egy ideje, a család többi tagja azért nem viszi ennyire túlzásba. Mivel a lakásba költözés óta nem sikerült még mindent a helyre tenni, van még egy-két fúrnivaló, ennek annak keressük még a helyét, de azért egészen jól állunk. Azért, hogy ezt a káoszt azért minél hamarabb felszámoljuk, kértünk némi baráti segítséget. Egyik hétvégén át is jött egy cuki kis baráti páros. Mivel a srácok fúrtak, faragtak,gondoltam hogy mi csajok foglaljuk le Boteszt. Mi más lenne kézenfekvőbb,mint a "süssünk mézeskalácsot" gondolata....

      

 

 

Vendégeink megérkeztek, a fiúk nekiláttak a barkácsolásnak, de kellett egy-két alkatrész. A sokadik dobozból előszedtem a keverőtálat, megkerestem a rég elveszettnek hitt mérlegem, de lemerült benne az elem... Szóltunk a srácoknak,hogy ha már úgyis a barkácsboltban szórják a pénzt, legyenek kedvesek elemet is hozni. Valahogy ezek az esetek - amikor a pasik mennek vásárolni - nem túl rövid eseményekre szokott kerekedni. 

Nem volt ez másképp most sem. Nem győztünk várni, így győzött a rögtönzött újratervezés. Kerestünk egy bögrés kivitelezős mézeskalács receptet. Sikeeer. Gyerek már kissé túlpörgött, főleg a csili-vili szaggatóforma láttán. 

Gyorsan összedobáltuk a hozzávalókat, tésztát csodálatosan összegyúrtuk. Az én szemem határtalan csillogásban tört ki, és iszonyat büszke voltam magamra,hogy hogy le fogom foglalni a 2,5 éves rontom bontomomat. 

Kihoztam a kis dohányzóasztalt, szépen bevontam fóliával, közben a másik oldalon bontotta le...

Megharcoltam fólia ügyben, sikeresen kinyújtottuk a tésztát. Elővettük a kívánt formákat. Hááát sikítoztam a röhögéstől egy két forma kapcsán. Valószínűleg  nem mézeskalácshoz tervezték a szaggatókat,mert furcsa kis amorf alakok születtek, de inkább nem fejtem ki. :D

A szaggató é sa tészta varázsa kb. 10 percig tartott. Itt álltunk 8 adagnyi mézeskalács tésztával egy unott 2,5 évessel, aki többet csipegetett el a nyers tésztából, mint amit kiszaggattunk. 

Úgyhogy itt maradtunk Dórival, egy rakat szaggatásra váró tészta társaságában. Botit minden érdekelte, a sütögetésen kívül, úgyhogy felváltva próbáltunk zsoglőrködni a gyerek lefoglalása és a tészta feldolgozása között. 

Mindenesetre egész cuki kis mézeskalácsok születtek, Botinak pedig különösen ízlett.