Muffik ortopédiai szenzoros puzzle szőnyegek

Emlékezzünk a természetben eltöltött önfeledt gyermekkorunkra! Mezítláb rohantunk a fűben, köveken futottunk a folyó mellett. Az erdőben a tűleveleken és a tobozokon lépdeltünk. Átugrottunk a kidőlt rönkökön és egyensúlyoztunk rajtuk. A tó vagy a folyó mellett szaladtunk, üres kagylókat keresve. Homokból és vízből várakat építettünk és ezekben az volt a közös, hogy ezt gyakran mezítláb tettük, a talpunk alatt kellemes érzések - a gyermekkori emlékei vannak.

Felnőttként nagyvárosokba költöztünk és már nem a természet vesz körül bennünket, hanem egy hatalmas betondzsungel. A különböző talajtípusokat leváltotta az egyenletes és kemény felszín. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gyermek életének első éveiben érintéssel fedezi fel a világot. A finommotorikus készségek hozzájárulnak a megfelelő beszédfejlődéshez.

A sima felület nem tud valódi képet adni a gyermeknek arról, hogy valójában mi is veszi körül. Nagyon fontos, hogy a világot különböző keménységű, felületi szerkezetű és formájú tapintású érzeteken keresztül ismerjük meg.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend: