Babakocsi

1. Babakocsi választás

Az első babakocsi vásárlás nem egyszerű feladat. Mivel a piacon sokféle termék áll rendelkezésünkre, és a megfelelő babakocsi kiválasztáskor igen sok szempontot kell figyelembe vennünk. 

Pontosan melyik babakocsira van szükségünk? Hány éves korig van szükségünk babakocsira? Milyen típusok közül választhatunk? Hogyan válasszuk ki a legjobbat? Milyen legyen a babakocsi kereke? Milyen kiegészítőket kell még beszereznünk? És még sorolhatnánk...

2. Milyen a jó babakocsi?

A babakocsi fő feladata az, hogy biztonságosan és kényelmesen szállítsa gyermekünket egyik helyről a másikba. A megfelelő babakocsi kiválasztása nagyon fontos: a baba sokáig fogja használni, ezért érdemes tájékozódni a kínált lehetőségekről.

 

Egy új babakocsi vásárlása nem sokban különbözik egy új autó vásárlásától. Ugyanazokat a kérdéseket kell feltennünk: Mennyire jó a felfüggesztés? Milyen terepen bírja a babakocsi? Hogyan kezeli a fordulatokat? Milyen tároló van benne?

Az alábbi fő szempontokat érdemes figyelembe venni babakocsi vásárlásnál:

  • Súly: a könnyű súly lehetővé teszi, hogy könnyen szállítani tudjuk a babakocsit, akár kinyitva vagy összecsukott állapotban
  • Méret: a kis méret lehetővé teszi, hogy egyszerűen közlekedjünk vele kisebb, zsúfolt helyeken
  • Tisztítás: a levehető huzatnak köszönhetően biztosíthatjuk a maximális higiéniát 

3. Babakocsi típusok:

Multifunkciós babakocsi: ezeknek a babakocsiknak legnagyobb előnye, hogy nem kell külön mózeskosarat és sportrészt vásárolnod, hanem mindkettőt tartalmazzák. Újszülött kortól egészen kisgyermek korig használhatóak a mózes- és a sportrésznek köszönhetően.

Kétfunkciós babakocsi: A kétfunkciós babakocsiknál nincs külön mózeskosár – bár egyes modellekhez opcionálisan vásárolható – hanem a sportrész több pozícióba dönthető és alakítható át fekvőfelületté. Egyes kétfunkciós babakocsikat már újszülött kortól bátran ajánljuk hiszen háttámlájuk teljesen vízszintesig dönthető, ami kiemelten fontos a baba első 6 hónapjában.

Sport babakocsi: könnyített szerkezettel rendelkeznek, kinyitásuk és összecsukásuk egyszerű. Súlyuk más babakocsikhoz képest könnyített. Akkor válasszuk, ha a gyermek már tud ülni.

Minden család számára más a tökéletes babakocsi. Ez függ a szülők aktivitásától, lakóhelyétől, szabadidős tevékenységeiktől, a gyerekek számától stb. Egy nagyvárosban élő családnak nem ugyanolyan babakocsira van szüksége, mint például egy anyukának, aki rendszeresen futni vagy kirándulni jár a babával. A piacon nagy a kínálat, és nem könnyű megtalálni a számunkra megfelelő babakocsit.

4. Az alábbi szempontok segítenek a megfelelő termék kiválasztásában:

Életmód: nagyvárosban élsz, és mindenhová babakocsival mentek? Vagy főleg autóval közlekedsz, ezért a babakocsit sokszor kell ki-be tenni a csomagtartóból? A mindennapi rutin nagyban befolyásolja, hogy milyen babakocsira van szükség.

Ha rázósabb terepen használjuk többet a babakocsit, érdemes lengéscsillapítóval ellátott kocsit választani. Így a baba sem a rázást fogja érezni, inkább ringató mozgása lesz a babakocsinak.

A család mérete: vedd figyelembe a jelenlegi és tervezett családod méretét. Ha csak egy gyermek van és évekig úgy is marad, az egyes babakocsi tökéletes választás. De ha már több gyermek van vagy a közeljövőben tervezel még gyereket, érdemes megfontolni az átalakítható babakocsikat.

Kényelem: érdemes elgondolkodni azon is, hogy mennyire fontos a manőverezhetőség és a könnyű használat. Ha mindig tele van a kezed, keress egy egykezes irányítású babakocsit! Ha magas vagy, akkor keress állítható típust! Valamint a könnyű tisztíthatóság is fontos.

Tolókarnál előny, ha le lehet hajtani, így szükség esetén kisebb helyen is elfér a babakocsi.

Ár: a hatalmas kínálatnak köszönhetően könnyen találhatunk pénztárca kímélő terméket, azonban ne feledd, hogy egy minőségi babakocsiba történő befektetéssel hosszú távon pénzt takaríthatsz meg, különösen akkor, ha több gyermeket tervezel.

Iker babák és testvérek esetében talán még fontosabb, hogy praktikus és könnyen kezelhető legyen a babakocsi, akár többfunkciósról, akár sport babakocsiról beszélünk.

A legjobb iker babakocsi kiválasztása szintén a család a helyzetétől és életmódjától függ. Alapjában véve egy olyan dupla babakocsira van szükség, amely átalakítható, hogy illeszkedjen két autósüléshez, valamint két újszülött mózeskosarat is lehessen rászerelni.

Az egymás melletti dupla babakocsikban általában mindkét gyermek ugyanazon a szinten ül, és mindkét ülés azonos méretű. Ez a típusú iker babakocsi általában könnyen elfordítható és manőverezhető, valamint könnyen illeszkedik a legtöbb autó csomagtartójába. Az egymás melletti dupla babakocsik azonban szélesek, ezt muszáj figyelembe venni, ha zsúfoltabb helyeken közlekedünk.

Az egymás utáni iker babakocsi két üléssel rendelkezik, az egyik a másik előtt. Vannak olyan típusok, ahol az egyik ülést magasabbra emelik, mint a másikat. Ikrek esetében feltétlenül olyat válasszunk, amely két autóüléshez készült. A soros iker babakocsi keskenyebb, mint az egymás melletti babakocsi, így könnyebben navigálható a szűk ajtókban és a zsúfolt járdákon. Ezenkívül bizonyos típusokban a gyerekek szembe tudnak nézni egymással, ami szintén előny.

Variálható testvérbabakocsi: ha már van egy kisgyermek a családban, és jön a kistestvér, egy variálható testvérbabakocsi a legjobb megoldás. Ezt a típusú babakocsit előszőr egyszemélyes babakocsiként használhatjuk, majd később van egy olyan lehetőség, hogy további ülést adhatunk hozzá egy második (és néha még egy harmadik) gyermek számára. A testvér babakocsik általában soros elrendezésűek.

5. Újszülöttnek milyen babakocsit válasszunk?

Újszülöttek és csecsemők számára a mózeskosaras babakocsi a tökéletes megoldás, különösen, ha a szülők szeretik a hosszú sétákat. A mózeskosár tudja biztosítani a teljesen vízszintes helyzetet, amely tökéletesen támogatja a csecsemő hátát. Ez a legjobb helyzet a pici gyenge gerincének és fejének, mivel még nem tudják irányítani a nyakukat. Ajánlott körülbelül 6 hónapos korig ennek a típusú babakocsinak a használata, így segítve a baba fejlődését és a könnyebb légzést.

A mai modern babakocsik sok mindenben különböznek azoktól, amelyek 20 vagy 30 évvel ezelőtt a piacon kaphatók voltak. A választék pedig hatalmas.

Multifunkciós babakocsit akkor érdemes választani, ha nem akarunk külön újszülött, majd később sport babakocsit is venni, mivel mindkettőt egyben tartalmazza, sőt gyakran a hordozót is. Nagyon praktikus, hiszen egészen újszülött kortól kisgyermek korig használható.

Számos előnnyel jár a multifunkciós babakocsik használata. Nagyobb kényelmet nyújt a babáknak, masszívabb, szélesebb szerkezettel rendelkezik, jobb a rugózása, emiatt főleg a hosszabb sétákhoz ajánlott. A szülőknek csak egyszer kell beruházni, és nem kell aggódni azon, hogy pár hónap múlva újabb babakocsit kell vásárolni, valamint helytakarékosság szempontjából a többfunkciós babakocsikat érdemes beszerezni, hiszen később kevesebb helyen kell tárolni otthon.

További előnye az, hogy a készletben található összes alkatrész kompatibilis egymással. Csupán néhány percbe telik a mózeskosár helyett a sport babakocsira váltani. Ha 3 az 1-ben babakocsit választunk, abban is biztosak lehetünk, hogy az autós babaülés is illeszkedik a vázba az adapterek segítségével.

A multifunkciós babakocsi erős szerkezetű, ugyanakkor kezelésük nagyon kényelmes, mert a piacon kapható modellek többsége nagyméretű, felfújható vagy habbal töltött kerekekkel rendelkezik. Egy ilyen babakocsival el tudunk menni bevásárolni a szupermarketbe, de akár könnyen közlekedhetünk vele a buszon vagy a villamoson is.

Valamint vannak kétfunkciós babakocsik, amelyek szintén már újszülött kortól egészen kisgyermek korig használhatók. Ezek a típusok nem rendelkeznek külön mózeskosár résszel. A mózeskosár funkciót a sportrész veszi át, mely teljesen 180 fokig dönthető. Az egyszerűbb szerkezeti megoldásnak köszönhetően kedvezőbb az ára.

6. Milyen a praktikus babakocsi?

A babakocsi összecsukhatósága:

A kiválasztásnál fontos figyelembe venni az összecsukhatóságot. Minden babakocsi összecsukható, viszont az nem mindegy, hogy mennyire egyszerű vagy bonyolult maga a folyamat. Gondoljunk arra is, hogy össze tudjuk-e hajtani egy kézzel, és hogy maga az ülés is összehajtható-e. 

A babakocsi kosár mérete:

A tároló kosár mérete sem elhanyagolható. A csecsemőknek sok mindenre van szükségük, amit valahol tárolni kell. A babakocsi alatt egy nagyobb kosár igazán hasznos lehet a mindennapokban. De a kosár mérete nem az egyetlen szempont: az is fontos, hogy mennyire könnyű hozzáférni a kosárhoz.

A babakocsi kereke:

Kerék esetén az általános elv az, hogy minél nagyobbak a kerekek, annál könnyebben velük közlekedni. A felfújható kerekek kiválóan alkalmasak nehéz terepen. Ha olyan környéken sétálunk többet, ahol egyenetlen a talaj, válasszunk minél nagyobb kerekű babakocsit.

Egy vagy kettő gyerek?

Egyes babakocsik könnyen átalakíthatók több gyerek számára. Ez akkor hasznos, ha a közeljövőben tervezzük bővíteni a családod vagy már van egy idősebb testvér. Azonban fontos megjegyezni, hogy ezek a típusú babakocsik súlyra nehezebbek, hiszen egy helyett két gyerek súlyára lettek tervezve.

A babakocsi súlya:

Babakocsi kiválasztásakor fontos ellenőrizni a termék súlyát is (rögzített hordozókosárral és anélkül), különösen akkor, ha sokat használjuk tömegközlekedési eszközökön, rendszeresen emeljük ki csomagtartóból vagy tesszük vissza, vagy csak egyszerűen sokat utazunk gyerekkel.

Azonban a széles vázzal rendelkező babakocsik stabilabbak.

Az autósülés:

Ha van autónk, akkor érdemes olyan babakocsit keresni, amelybe passzol az autósülés. Egyes autóülések és babakocsik szettben vannak, míg más termékek külön alkatrészt igényelnek, amely lehetővé teszi az autósülés babakocsin történő használatát. Ez nagyon praktikus, hiszen, ha már be van kötve a baba, csak kivesszük az autóból és áttesszük a babakocsi vázára.

A fékek:

Fontos még figyelni a fékek működésére is. Keressünk olyan babakocsit, amely könnyen kezelhető fékkel rendelkezik, valamint győződjünk meg arról, hogy a baba nem érheti el a fékkioldó kart.

 

7. Hány hónapos kortól ajánlott a sport babakocsi használata?

Minden szülő alig várja, hogy megmutathassa a gyermekét a világnak, mindezt a baba számára a legkényelmesebb és legbiztonságosabb módon. A babakocsiról a sport babakocsira való átállás fontos pillanat és megfelelő utánajárást igényel.

A sport babakocsi használata akkor kezdődhet, amikor a baba már egyenes testtartással önállóan feláll, valamint irányítja a fejét és a nyakát az izmok teherbíró képességének köszönhetően. Azonban minden baba különbözik egymástól, ezért, mint a fejlődés összes lépését, a gyermekre nem szabad ráerőltetni.

Nem könnyű megállapítani, hogy egy csecsemő mikor áll készen a sport babakocsi használatára, és melyik típus lesz a legjobb neki. Ezért a jó választás érdekében nagyon fontos tisztában lenni a rendelkezésre álló modellek közötti szerkezeti különbségekkel.

Mindenekelőtt a csecsemőnek 5-6 hónaposnak kell lennie a sport babakocsi használatához. Először mindenképpen enyhén hátradöntött üléssel tegyük bele a babát, hogy ne terhelje meg a hátát.

Körülbelül 6 hónapos kortól a csecsemőknek új ingerekre van szükségük, és erre a sport babakocsira történő átállás az egyik legjobb eszköz.

Gazdagíthatjuk gyermekünk érzékszervi élményeit: a városban és a parkokban sétálva új színekkel és hangokkal teli világot fedezhet fel. Érdemes először rövid sétákkal kezdeni, hogy segítsük a gyermeknek megszokni ezt a teljesen új környezetet.

A sport babakocsi előnyei

A sport babakocsi használata nagyban megkönnyíti a mindennapos közlekedést a kicsikkel. Nagyon könnyű a kezelésük, akár egy gombnyomással össze lehet csukni. Kis méretük ellenére nagy tárolóhellyel rendelkeznek a szükséges csomagok számára. A sport babakocsik még a legkisebb autókban is jól elférnek, és egyes termékek még hátizsákos hordozási lehetőséggel is rendelkeznek. 

A sport babakocsi rendkívül könnyű, és lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen mozoghassunk a kicsivel akár a parkban, az utcán, a bevásárlóközpontban vagy a tömegközlekedésen. 

A sport babakocsit nagyon könnyű irányítani a kis súlynak és kis méretnek köszönhetően.

A sport babakocsikat úgy tervezték, hogy ne tapasztaljunk nehézségeket a kocsi meghatározott irányba történő mozgatása közben. Akár egy forgalmas parkban vagy egy szűk szupermarket folyosón vagyunk, kényelmesen és könnyedén tolhatjuk a babakocsit. Ha tudjuk, hogy sok időt töltünk szűkös vagy zsúfolt helyeken, akkor a sport babakocsi a legjobb megoldás. 

Azon szülők számára, akik a helytakarékosságot részesítik előnyben, a sport babakocsi vásárlása a legjobb opció. Ezek a babakocsik nemcsak könnyebben mozgathatók, hanem sokkal kevesebb helyet foglalnak el, mint például a multifunkciós babakocsik. Ha rendszeresen utazunk gyermekünkkel az autóban, a sport babakocsi csomagtartóban történő szállítása is nagyon könnyű. A sport babakocsi kompaktabb, és egyszerűen összecsukható, így könnyen tárolható az autóban.

Egyszerűsége még a beállítási folyamatra is kiterjed. Sok modell vásárlás után akár egyetlen perc vagy kevesebb alatt is összeszerelhető.

A sport babakocsi vásárlása gyakran költséghatékonyabb megoldás az új szülők számára. A sport babakocsi általában olcsóbb, mint a hagyományos babakocsi. Ez fontos tényező, amelyet szem előtt kell tartan.

Amikor gyermekünk számára az ideális sport babakocsit keressük, fontos figyelembe venni a további funkciókat, mint például a napvédelem. Sok sport babakocsi tartalmaz árnyékolókat, amelyek alapvető SPF védelemmel rendelkeznek. Megbízható sport babakocsi választásával biztosíthatjuk, hogy gyermekünk megfelelően védett legyen a káros UV -sugaraktól, és a hőmérséklettől meleg időben.

Ma már számtalan lehetőség közül választhatunk, ha meg szeretnénk találni a tökéletes sport babakocsit a gyermekünknek. Ha fontos, hogy jól legyen az ár-érték aránya, hogy könnyen navigálható legyen, hogy kis helyen is elférjen, akkor a sport babakocsi lehet a legjobb választás. Ez a rendkívül praktikus és kényelmes babakocsi nemcsak megkönnyítheti a saját életünket, de boldoggá is teszi a babát, akár a napi sétára megyünk a parkba, akár egy nagyobb utazásra.

8. Milyen a jó terep babakocsi? 

Egy jó terepjáró babakocsi kényelmes utazást biztosít mind a gyerekek, mind a szülők számára. Fontos tudni, hogy egy terepjáró vagy túrázó babakocsi teljesen más tulajdonságokkal rendelkezik, mint a többi hagyományos babakocsi.

A terep babakocsi egy első kerékkel rendelkezik, amely stabil haladást biztosít, valamint a nagy, levegővel töltött kerekek és felfüggesztési rendszerek elnyelik az ütődéseket és rázkódásokat.

Vannak még habbal töltött kerek is, amely szintén segíti az egyenletes haladást a durva felületeken. A legtöbb babakocsihoz hasonlóan 5 pontos biztonsági övrendszerrel rendelkeznek, és néhány terméken még kézifék is van az extra biztonság érdekében. A legjobb túrázó babakocsi olyan funkciókkal is rendelkezik, mint például az ergonomikus fogantyú és a pohártartó a szülők számára, valamint tárolóhely a túrázáshoz szükséges kellékeknek, hiszen hosszabb útra egy kisbabának és a szülőnek is több mindent kell vinni, mint egy egyszerű városi sétához. 

Terep babakocsi vásárlásakor fontos észben tartani, hogy a legtöbb márka azt tanácsolja, hogy ne használjuk a babakocsit durva terepen, amíg a baba körülbelül 6-12 hónapos nem lesz. Viszont a legtöbb terep babakocsihoz lehetőség van hordozót rögzíteni (általában egy kiegészítő adapter megvásárlásával), így már a kórház elhagyása után elkezdhetjük használni a babakocsit. A terep babakocsik jó teherbírásúak, 4-5 éves korig nyugodtan használhatók.

A babakocsis futás jó ötlet, ha kisbaba mellett szeretnénk sportolni a szabad levegőn. Nagyon fontos, hogy csak erre alkalmas babakocsival tegyük! Ne használjunk babahordozót vagy mózeskosarat!

Az általános tanács ebben az esetben is az, hogy várjunk legalább a baba 6 hónapos koráig, de még jobb, ha várunk 8-9 hónapig, a biztonság kedvéért. Ennek az az oka, hogy a baba nyakizmainak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy fel tudjon ülni a babakocsiban, és képes legyen elviselni a sebességet és egyenletlen menetet, amelyet futás közben tapasztalhat.

9. Hány éves korig kell babakocsit használni?

Előbb vagy utóbb a sport babakocsis időszaknak is vége lesz: a gyermek fokozatosan önállóbb és kíváncsibb lesz, javul a mozgáskoordinációja, amely lehetővé teszi, hogy szülei segítsége nélkül járjon. A nagyobb fizikai állóképességnek köszönhetően a gyermek nem fárad el gyorsan, így fokozatosan elhagyja a babakocsit, és egyre többet sétál inkább a kocsi mellett.

Azonban, mint már említettük, a gyerekek fejlődését nem lehet összehasonlítani. Egyeseknek könnyebben megy, míg mások lassabban hagyják el a babakocsit.

10. Hogyan tudod eldönteni, hogy a gyermekednek szüksége van-e még a babakocsira?

Ez a kérdés évek óta vita tárgya, és valószínűleg így is lesz. Nincsenek meghatározott irányelvek, de az általános vélekedés szerint 4-5 éves kor környékén érdemes elhagyni a babakocsi használatát.

Az átállást körülbelül 3 éves korban érdemes elkezdeni, amikor a gyermek már magabiztosan tud járni és megérti a szülő utasításait. Ez némi türelmet és kitartást igényel a szülők részéről.

Ha inkább babakocsi párti vagy és nehezen megy számodra az átállás, akkor érdemes tisztában lenni azzal, hogy a keveset mozgó, sokat babakocsiban ülő gyerekek között nagyobb az elhízás veszélye a későbbiekben.

A szakértők a tévénézéshez hasonlítják a babakocsiban töltött időt. Érdemes ezt is ugyanúgy tudatosan csökkenteni. Szakemberek azt tanácsolják, hogy legfeljebb 60 percig legyenek bekötve, és kerüljük el, hogy ugyanabban a testhelyzetben legyen a gyerek huzamosabb ideig.

Az egészséges testmozgás az 5 év alatti gyermekek számára napi legalább 3 órát jelent. Ez lehet olyan tevékenység, mint például a tánc, úszás, séta a parkban, vagy akár játékidő a kertben. Bármi, ami mozgásba hozza őket. Ha tisztában vagyunk a testmozgás előnyeivel, azzal könnyebb számunkra is elhagyni a babakocsit, valamint érdemes megtalálni azt a mozgásformát, amit a gyermek szívesen végez, és számára sem fog gondot okozni az átállás.

Most nézzük, mik azok a helyzetek, amikor érdemes tovább használni a babakocsit!

A babakocsi egyik fő előnye, hogy nagyban megkönnyíti a szülők számára a közlekedést. Az anyukák sokszor elfoglaltak, korlátozott az idejük. A babakocsi pedig segít abban, hogy gyerekkel együtt gyorsan eljussunk egyik pontból a másikba. Biztos minden szülőnek ismerős, amikor a gyerek séta közben elfárad, leül, nem hajlandó tovább menni, fáj a lába stb. Ezekben az esetekben a babakocsi igen hasznos tud lenni.

A gyerekekkel töltött kirándulások alatt egy babakocsi aranyat ér. Ha egész nap sétálunk például az állatkertben vagy a vidámparkban, a hosszú távolságok nem a kisgyerek lábainak valók, ilyenkor a babakocsi kényelmes megoldás mind a szülő, mind a baba számára, miközben mégis mozgásban vagyunk. Ez idősebb gyermekeknél is ideális megoldás. Lehet, hogy nagyon ügyesen sétálnak már pár órát is egyhuzamban, de szükségük van a babakocsi nyújtotta biztonságra, ha megpihennének és kényelmesen szemlélődhetnek. A babakocsi tároló kosarába pedig bekapolhatunk egy hosszabb útra, ami az anyuka kényelmét is szolgálja.

Arról nem beszélve, hogy a meleg nyári hónapokban az árnyékos babakocsi megakadályozhatja a túlmelegedést.

Másik szempont, amit figyelembe lehet venni, ha idősebb gyerekkel közlekedünk babakocsival, az a biztonság. Vannak esetek, amikor nem elég, ha figyelmesek vagyunk. A babakocsi használata egyes helyzetekben védelmet nyújthat. A gyermek elvesztése valószínűleg minden szülő rémálma. A baj az, hogy a kicsik természetesen kíváncsiak és szeretik felfedezni a környezetüket. Ha benne ülnek a babakocsiban, mindig tudjuk, hogy hol vannak.

A gyerekek különböző ütemben fejlődnek. Lehet, hogy egy 4 éves gyermek már egy 6 éves szintjén van bizonyos dolgokban, vagy fordítva. Tehát ki mondja meg, hogy melyik gyerek túl idős a babakocsihoz és melyik nem?

Nem kétséges, hogy még a nagy gyerekek esetében is vannak olyan helyzetek, amikor a babakocsi a jó megoldás. Ez kényelmes módja annak, hogy gyerekkel eljussunk egyik helyről a másikba, különösen az idő, a távolság és a biztonság szempontjából.

Ha azonban túl sokáig hagyjuk a gyermeket a babakocsiban ülni, akkor az értékes aktívan töltött időből veszünk el tőle, ami elengedhetetlen az egészségéhez és a fejlődéséhez.

Sok szülő számára könnyű hozzászokni ehhez a közlekedési módhoz, azonban a babakocsik túlzott használata problémát jelent társadalmunkban, ezért erre érdemes odafigyelni. Ennek ellenére senki sem ismeri jobban a gyermekét, mint mi magunk. Ha úgy érzed, hogy több időre van szüksége a kicsinek, ne erőltesd a babakocsi gyors elhagyását.

11. Milyen egyéb praktikus kiegészítőket érdemes még beszerezni a babakocsihoz?

Legtöbb babakocsikhoz csatlakoztatható testvérfellépő, ami nagyon praktikus. Egyszerűen és könnyen csatlakoztatható. Azok számára hasznos ez a kiegészítő, akik sokat sétálnak nagyobb tesóval hosszabb távokat. Így, ha az idősebb gyermek elfárad, akkor utazhat ő is a picivel együtt.

 

A hideg hónapokban a baba megfelelő testhőmérsékletének biztosítása érdekében a babakocsis sétákhoz praktikus kiegészítő a bundazsák. Használatával télen is biztonságosan tölthetünk időt a szabadban és nem kell azon aggódni, hogy a pici fázik. A legjobb babakocsi bundazsákok polár béléssel vannak ellátva és rendkívül kényelmesek.

Ha a megfelelő bundazsákot szeretnénk kiválasztani, ügyeljünk arra, hogy a megfelelő méretet válasszunk. A túl nagy bundazsák veszélyes lehet a baba légzésére, vagy megnehezíti a baba biztonságos kézben tartását. Amit fontos észben tartani, hogy a bundazsákot ne használjuk autós ülésben. 

Az esővédő szintén egy praktikus kelléke a babakocsinak. Használatával nem csak a csapadéktól, de széltől is meg tudjuk óvni a babát.

A babakocsira tehető szúnyogháló, valamint napernyő pedig a nyári hónapokban nagy segítség.

 

Multifunkciós babakocsi Kétfunkciós babakocsi Kompakt babakocsi Sport babakocsi Iker- és testvér babakocsi
Ár 69.990 - 359.000 52.990 -74.990 85.990 16.990 - 129.990 Ft 89.990 - 269.990
Babakocsi súlya 11-15 kg 8-10 kg 5,9 kg 6-9 kg 14-16 kg
Max. terhelhetőség 15-22 kg 15 kg 20 kg 15-25 kg 30 kg
Ajánlott kor újszülött kortól újszülött kortól újszülött kortól 6 hónapos kortól újszülött kortól
Összecsukás több lépcsős két kézzel egy vagy két kézzel egy kézzel egy vagy két kézzel egy vagy két kézzel
Dönthető háttámla igen igen igen igen igen
Lábzsák igen igen külön vásárolható egyes modelleknél igen