A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése
Kategóriák

Babakocsi

Baba és gyermek ruházat
BABAKOCSI
Fő kategória >Babakocsi

Babakocsi egyik alapfelszerelése a babakelengyének.

Legyen az mély babakocsi, mózeskosaras, babahordozós, sportbabakocsi, 2 funkciós, többfunkciós, iker- vagy testvér babakocsi, kis- vagy nagykerekű, rugós, állítható keménységű, alacsony, magas, összecsukható, kicsire csukható, szétszedhető, könnyűvázas, állítható karos, vízszintesig dönthető, színes, vidám, egyszínű, pasztell, lábzsákkal, esővédővel, pelenkázó táskával, bevásárló kosárral.
Mire figyeljen babakocsi vásárlásakor?

A babakelengye összeállítása nem kis feladat: hosszú időbe telhet, míg mindent beszerez, hiszen előtte alaposan tájékozódnia kell arról, pontosan mire is van szüksége. Ha rosszul dönt, sok pénzt adhat ki feleslegesen, így érdemes vásárlás előtt mérlegelnie bizonyos szempontokat. Az is megkönnyíti a helyzetet, ha olyan bababoltban vásárol, ahol a szakképzett személyzet ellátja tanácsokkal, és segít választani a széles kínálatból. Az ASTI Kids Bababolt kínálatában számtalan típusú babakocsit talál a multifunkcióstól az ikerbabakocsin át a mózeskosarasig, különböző színekben és mintákkal. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány fontos szempontot, amelyet érdemes átgondolnia választás előtt.

Méret

Ha tömegközlekedéssel jár, és a babát is így viszi majd sétálni, fontos, hogy a babakocsi könnyen kezelhető, minél kisebb méretű és könnyűvázas legyen, hogy segítség nélkül is fel tudjon vele szállni a járművekre. Válasszon olyat, amelyben elegendő tároló van a csomagok számára, hogy azokra ne kelljen külön figyelnie. A hagyományos, mély babakocsi megvédi a kicsit az időjárás viszontagságaitól, azonban körülményes emelgetni.

Funkciók

Ha fontos a költséghatékonyság, érdemes olyan babakocsit beszerezni, amely több funkcióval is bír. A kétfunkciós babakocsi háttámlája vízszintesre dönthető, így a kicsi aludni is tud benne, de fel is állítható. Így nem lesz szüksége külön sportbabakocsira. A multifunkciós babakocsi pedig ezen kívül akár babahordozóvá is alakítható, illetve összecsukva vagy szétszedve könnyen szállítható. Az átfordítható tolókarral ellátott kocsi két irányban tolható. Ha a szülő kifejezetten alacsony vagy magas, érdemes állítható karos babakocsit választani, hogy a kezelése minél kényelmesebb legyen. Ha kirándulni is szeretnének járni a kicsivel, válasszon nagy kerekű babakocsit, amely mindenféle terepen könnyen közlekedik. A rugós babakocsi lágy rugózása a baba kényelmét szolgálja.

Árkategória

Ha elsősorban a minőség a fontos, válogasson a márkás darabok, például a Neonato vagy a Cam modelljei közül. Ha pedig a költséghatékonyság az elsődleges, szerezzen be egy olcsóbb, de szintén megbízható és tartós darabot, például egy Free On-babakocsit. Utóbbi Magyarországon szűk körben kapható; az ASTI Kids külföldről, a gyártótól szerzi be, így nálunk ezeket a modelleket is megtalálja. Ha több gyermeket terveznek, érdemes minőségi, tartós darabot választania, hiszen az a második vagy akár a harmadik alkalommal is jó szolgálatot tesz majd.

Kiegészítők

További funkciókkal láthatja el a babakocsit, ha praktikus kiegészítőket szerez be hozzá. Választhat olyan kocsit, amelyhez alapfelszerelésként jár az esővédő, a pelenkázótáska vagy a bevásárlókosár; de ezeket külön is beszerezheti.

Ikerkocsik

Ha egyszerre két gyermek is érkezik a családba, sokkal kényelmesebb lesz majd a séta, ha nem két kocsit kell egyszerre tolnia. Az ikerbabakocsit nemcsak ikrek, hanem különböző korú testvérek is használhatják.