Babakocsi

Webáruházunkban több száz modellből és színből választhatsz babakocsit, 17.990 Ft-tól egészen 300.000 Ft-ig.

Multifunkcionális babakocsik: újszülött kortól használhatóak, ahol a vázhoz külön mózesrész és külön sportrész, illetve sok esetben babahordozó is tartozik. Optimális megoldás, mert az elemek színben, stílusban harmónizálnak egymással, funkcionalitásban illeszkednek és kiegészítik egymást.

Kétfunkciós babakocsi: újszülött kortól használható, olcsóbb, mint a multifunkcionális változat, mert ezeknél a modelleknél nincs külön mózes- és sportrész, hanem a mózesrész alakítható át sportrésszé.

Sport babakocsi: könnyű, kisméretű babakocsik, melyeket 6 hónapos kortól, már ülő babáknak ajánljuk, de egyes típusok már szinte teljesen vízszintesen dönthetőek, így akár újszülött kortól használhatóak.

Iker- és testvér babakocsik: praktikus megoldás, ha két kisgyerek van a családban, akár két különböző korú gyerek számára is optimális.

Legfontosabb tudnivaló Babakocsi választásához

A babakocsi a babakelengye egyik legfontosabb és talán legtöbb kérdést felvető része. Mielőtt babakocsit választunk gondoljunk át néhány fontos kérdést, hogy valóban azt a babakocsit vásároljuk meg, amely számunkra a legtökéletesebb.
Valószínűleg kompromisszumot kell kötnünk, ezért fontos, hogy tisztázzuk mi is a legfontosabb számunkra.

Babakocsi kerekek:

  • ha szeretsz sokat sétálni, akkor fontos választási kritérium a babakocsi kereke! A nagyobb kerekű babakocsit rosszabb útviszonyok között könnyebb tolni, ha még felfújható is, akkor pedig különösen.
  • Kisebb kerekekkel általában könnyebb a fordulás, manőverezés, de macskaköves utakon, buckás terepen vagy rosszabb járdákon, bizony sok bosszúságot okozhatnak.
  • Gumikerekek tartósabbak, mint a műanyag kerekek és kényelmesebbek a baba számára is.
  • Ami nagyon fontos, csakis fékezhető kerekekkel rendelkező babakocsit vásárolj, illetve figyelj, hogy első kerekei bolygósíthatóak is legyenek, hogy könnyen tudd kezelni, irányítani.

Egyéb alapfelszerelések:

  • biztonsági öv: lehetőleg 5 pontos biztonsági övet válasszunk!
  • kupola: minél nagyobb, annál jobb védelmet nyújt a napsütés vagy az eső ellen. Egyes típusok beépített UVA védelemmel is rendelkeznek!
  • tároló rekesz: egy kisbabának rengeteg dologra van szüksége, ezért jó, ha a tároló rekesz minél nagyobb, pláne ha szeretünk babakocsival bevásárolni

Ha már tudod, hogy pontosan milyen típust szeretnél, akkor érdemes megnézned az extrákat is. Modellek különböző felszereltséggel rendelkeznek, így járj utána, hogy mi van az árban és mit kell külön megvásárolnod hozzá!