Multifunkciós babakocsi

Ezeknek a babakocsiknak legnagyobb előnye, hogy nem kell külön mózeskosarat és sportrészt vásárolnod, hanem mindkettőt tartalmazzák. Újszülött kortól egészen kisgyermek korig használhatóak a mózes- és a sportrésznek köszönhetően.

2-féle típust különböztetünk meg a multifunkcionális babakocsiknál:

  • babakocsi váz és a sportrész nem szedhető szét, ilyen esetekben a mózeskosarat közvetlenül a sportrészre helyezzük rá.
  • babakocsi váz és a sportrész szétszedhető, a mózeskosarat közvetlenül a vázra lehet ráhelyezni. Ennek nagy előnye, hogy a sportrész nem használódik el, a babakocsi könnyebb és az összecsukása is egyszerűbb.
Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Egyes típusoknál a vázhoz vagy sportrészhez közvetlenül hordozó is csatlakoztatható, ahol nem ott ezt adapterrel tudjuk biztosítani. Az adapter egy szabványos, bevizsgált, biztonságos eszköz, melynek segítségével akár a babakocsi vázától eltérő márkájú hordozót vagy mózeskosarat is lehet rögzíteni.

Azok a multifunkciós babakocsik, amelyek sportrészen és mózeskosáron kívül a hordozót is tartalmazzák, TRAVEL SYSTEM babakocsiknak hívjuk. Ezek azért is nagyon praktikusak, mert ha a picit utazás közben elnyomja az álom, a hordozó egy mozdulattal a babakocsi vázára illeszthető, anélkül, hogy a babát kivennék a hordozóból.

Multifunkciós babakocsik legnagyobb előnye:

  • külön mózeskosár legideálisabb a babáknak az első 6 hónapban, hiszen teljesen vízszintes fekhelyet biztosít és lehetővé tesz, hogy nagy hidegben is kividd babádat, hiszem magas oldalsó fala, nagy kupolája védi a babát a külső hatásoktól

  • egyes mózeskosarak a babakocsi vázáról levéve gyermekülésként is funkcionálnak, személygépkocsiba rögzíthetők, így helyettesíthetik az első hónapokban a biztonsági gyermekülést. Ezeket a mózeskosarakat ugyanúgy az európai szabvány szerint tesztelték, mint az autósüléseket, „E” jelzéssel minősítették, melyet a mózeskosáron található narancssárga minősítő matrica tanúsít.

  • a színben egymással harmonizáló kiegészítők – mózeskosár, sportrész, hordozó – elegánsabbak és esztétikusabbak

  • multifunkciós babakocsik általában masszívabbak, belső részük tágasabb és általában méretben is nagyobbak. Kialakításuk, a több funkciónak köszönhetően kidolgozottabb, kerekeik nagyobbak, rugózásuk jobb, ez akkor lehet fontos, ha szeretünk sokat sétálni és szeretnénk ha babánk eközben kényelmesen és nyugodtan aludjon.