Cumisüveg

A cumisüveget szinte minden anyuka vásárol babájának, sokféle típus van a piacon, így nehéz eligazodni melyik is a legmegfelelőbb a pici számára.

A legfontosabb szempont, hogy biztonságos legyen. Az Asti webshopjában és bababoltjaiban forgalmazott minden cumisüveg megfelel a biztonsági előírásoknak: műanyag cumisüvegeink BPA-mentesek (a BPA egy szintetikus vegyület, amit a műanyagok gyártásánál használnak, az emberi szervezetbe bejutva megzavarhatja az ideg- és a bélrendszer működését).

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Amit a cumisüvegekről tudni kell:

  • Cumisüveget és a hozzá tartozó etetőcumit (cumisüveg „teteje” – „gumi” része) mindig a baba korának és kínált ételnek/italnak megfelelően válaszd ki.  Minden cumisüvegen és etetőcumin fel van tüntetve egy ajánlás a baba korának megfelelően. A cumisüvegen lévő etetőcuminak a tápszernek, vagy a kínált folyadék állagának megfelelő lyukmérettel kell rendelkeznie (a kisebb lyukméret a hígabb folyadékokhoz, a nagyobb a sűrűbbekhez való).
  • Űrtartalom: pici babának, újszülött korban az egészen pici üvegek a megfelelőek, de ahogy nő a babánk, érdemes egyre nagyobb űrtartalmú cumisüveget választani.
  • Könnyen kézben tartható legyen, ami első időszakban azt jelenti, hogy elsősorban Neked legyen könnyű a kezedben tartani, majd ha a babád már nagyobb, akkor olyat válassz, amit könnyen meg tud fogni. Rengeteg forma és méret kapható, egy kis kísérletezés után Te is biztosan megtalálod a Neked legjobbat.
  • Higiénikus és könnyen tisztítható legyen, hiszen a babáknál a legfontosabb a biztonság. Cumisüvegek tisztításához üvegmosó kefére lesz szükséged, de a fertőtlenítéshez a legpratikusabb a sterilizáló. Fontos, hogy a sterilizálód úgy válaszd ki, hogy a cumisüvegek beleférjenek.

 Cumisüveg típusok:

  • „Szoptatásbarát” cumisüvegek, az anyamell formáját utánozzák. Ezeknek akkor van jelentősége, ha a szoptatást cumisüveges etetéssel kombinálod. Ilyenkor a cumisüveg nem okoz zavart a piciknél és szívesen szopizik is mellette.
  • Hasfájós babáknak speciális cumisüvegek készülnek, melyek úgy vannak kialakítva, hogy a baba lehetőleg minél kevesebb levegőt nyeljen.
  • Egyes típusok dinamikus cumival vannak ellátva, amely folyamatosan változtatja a formáját az etetés során csakúgy, mint szoptatáskor a mellbimbó. Ez egyrészt aktívan edzi a nyelvfejlődésért felelős izmokat, ösztönzőleg hat a kicsi ajaktartásának helyes fejlődésére, aktív szívásra ösztönzi a csöppséget, és a szopizáshoz hasonló természetes érzetet nyújtja számára.
  • Egyes típusoknál a cumisüveg teteje lehetővé teszi, hogy azt vízzel feltöltve, a mikrohullámú sütőbe helyezve nagyon gyorsan, mindössze 90 másodperc alatt sterilizáld az etetőcumit.

Fontos! Egy fajta legyen! Ha kiválasztottuk a számunkra szimpatikus márkát, maradjunk ennél! Ezek ugyanis úgy vannak kitalálva, hogy a különböző alkatrészek csak márkán belül kompatibilisek egy-egy üveggel. Igaz ez a mellszívóra, cumisüvegre, sterilizálóra is.

Higiéniai okokból rendszeresen fertőtlenítsük és rendszeresen cseréljük a cumisüveget és az etetőcumikat.

Kínálatunkban megtalálod a legnagyobb márkákat, úgy mint Tommee Tippee, Philips Avent, Chicco, Lorelli, Baby Care, BabyOno, MAM