Kenguru hordozó

A kenguru kényelmes és praktikus hordozási eszköz. Sétákhoz, kiránduláshoz ideális, de tömegközlekedési eszközökön is könnyebben közlekedhetünk vele, mint babakocsival.

A kenguruk nemcsak praktikusak, hiszen mindkét kezünk szabadon mozoghat, hanem segítik a baba-mama kötődés elmélyülését is. A hordozókkal élvezhetjük babánk közelségét és a pici is megnyugszik bőrünk közelségét érezve. A kenguruk nagy előnye, hogy azokat az apukák is szívesen viselik, ezzel is erősítve gyerek-apa kapcsolatot.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Többféle típus kapható, ezért érdemes azt a modellt választani, amely babánknak a legjobb és mi szívesen viseljük. A jó kenguru megfelelő súlyelosztású, így nem terheli a szülők hátát. Ma már minden gyártó cég figyel arra, hogy a hordozó eszközök ergonómiai kialakításúak és biztonságosak legyenek a baba számára. Egyes modellek kifejezetten csípőficamos babák számára készültek, ezek szakintézményei ajánlással, minősítéssel is rendelkeznek.

Kenguru hordozó használata

A legtöbb kenguru újszülött kortól, a 13 kg-os súlyhatár eléréséig használható, utána már a háti hordozók használata javasolt. Újszülött kortól a pólya betétekkel és szűkítőkkel ellátott modellek ajánlottak, melyek a szűkítők eltávolítása után 13 kg súly eléréséig használhatóak. A legtöbb modell többféle hordozási pozíciót tesz lehetővé a baba súlyától és korától függően. A kenguruban a babák alapvetően mellkason hordozhatóak, de vannak modellek melyek lehetővé teszik a csípőn és a háton hordozást is nagyobb babák esetében.

Sokféle forma, szín, márka található kínálatunkban, így biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb modellt. Érdemes a kengurut előzetesen kipróbálni, hiszen nem minden baba és szülő más. Az Asti bababoltokban erre is van lehetőség, ezért javasoljuk, hogy amennyiben megteheted vásárlás előtt személyesen győződj meg hogy melyik az a kenguru, amely a legjobb neked.