Légzésfigyelő

Légzésfigyelő vagy mozgásérzékelő?

Mi is a különbség a kettő között? A légzésfigyelők orvostechnikai eszközök, szigorú szabályozás vonatkozik rájuk és csak engedéllyel kerülhetnek forgalomba. Kórházak újszülött és csecsemőosztályai is ezeket használják.

A mozgásérzékelők nem orvostechnikai eszközök, emiatt nem vonatkozik rájuk semmiféle szigorú orvosi szabályozás és a forgalmazásuk engedélyhez nem kötött. Bizonyos mozgásérzékelő készülékeket gyártó cégek azt sugallja, hogy ezek szintén alkalmasak a bölcsőhalál megakadályozására. Vásárlás előtt mindenképpen legyünk körültekintőek és győződjünk meg arról, hogy a kiválasztott készülék azt a célt szolgálja, amit szeretnénk.

Nézet:
Sorrend:
5999861776153

MILIAN PRO Twins új generációs légzésfigyelő és alvásmonitor 4 érzékelőlappal
Modern, letisztult megjelenés.
Korszerű, magas színvonalú magyar termék.

Mozgás és alvásmonitor. Hagyományos számkijelzés is használható, de beállíthatunk folyamatos grafikus kijelzést is (alvásmonitor).
Ezáltal betekintést nyerhetünk a baba pillanatnyi alvásállapotába, nyugodtan alszik-e, vagy valami zavarja álmában.
A grafikus kijelzést használva olyan plusz lényeges információhoz juthat a szülő, amit egyébként talán észre sem venne.

Ha egy baba megfigyelésére használja, a 3 db nagyméretű érzékelőlap lehetővé teszi egy 60×120 cm-es kiságy teljes fekvőfelületének biztonságos figyelését. Az érzékelőlapok megosztva is használhatók több fekhely esetén, a központi egység egyszerűen lecsatolható és áthelyezhető. Ha babaöbölben használja, az nem érintkezhet a felnőttek ágyával, mert a felnőttek mozgása átadódhat!

Ikerbabás használat esetén egyetlen készülék figyeli mindkét babát, de a babákat külön kiságyban kell fektetni.
Ez a típus a maximálisan használható 2×2 érzékelőlapot tartalmazza, így egy ikergyermek alá 2 érzékelőlap jut, jobban lefedve a felületet (mint az 1 érzékelőlap, ha a készülékhez összesen 2 érzékelőlapot csatlakoztatunk).

5999861776146

Milian Lite 3 új generációs légzésfigyelő, 3 érzékelőlappal.

Modern, letisztult megjelenés.
Korszerű, magas színvonalú magyar termék.

A 3 db nagyméretű érzékelőlap lehetővé teszi a nagyobb babaágyak teljes fekvőfelületének biztonságos figyelését, de 1 érzékelőlapot használva babafészek alá vagy bölcsőbe is ajánljuk. A több érzékelőlap egy gyermek több fekhelye közt megosztva is használható pl. egy a kiságyban másik a bölcsőben – ilyenkor a központi egység egyszerűen lecsatolható és áthelyezhető.
Bővíthető plusz 1 érzékelőlappal (a további érzékelőlap külön vásárolható meg).

5999861776061

MILIAN PRO One új generációs légzésfigyelő és alvásmonitor 1 érzékelőlappal

Modern, letisztult megjelenés.

Korszerű, magas színvonalú magyar termék.

A 2 db nagyméretű érzékelőlap lehetővé teszi egy 60×120 cm-es kiságy teljes fekvőfelületének biztonságos figyelését, de egy érzékelőlapot használva babafészek alá vagy bölcsőbe is ajánljuk. A két érzékelőlap megosztva is használható pl. egyik a kiságyban másik a bölcsőben – ilyenkor a központi egység egyszerűen lecsatolható és áthelyezhető.
Igény esetén bővíthető további 1-2 érzékelőlappal (mely külön vásárolható meg). Ikerbabás használat esetén legalább 2 db érzékelőlap szükséges (babánként 1-1), és a babákat külön kiságyban kell fektetni. Ez a típus két érzékelőlappal kiegészítve 2×2 érzékelőlapos ikerbabássá bővíthető.

5999861776078

MILIAN PRO One új generációs légzésfigyelő és alvásmonitor 1 érzékelőlappal

Modern, letisztult megjelenés.

Korszerű, magas színvonalú magyar termék.

A 3 db nagyméretű érzékelőlap lehetővé teszi egy 60×140 cm-es kiságy teljes fekvőfelületének biztonságos figyelését. Az érzékelőlapok megosztva is használhatók több fekhely esetén, a központi egység egyszerűen lecsatolható és áthelyezhető. A babaöböl nem érintkezhet a felnőttek ágyával, mert a felnőttek mozgása átadódhat! Igény esetén bővíthető további egy érzékelőlappal (mely külön vásárolható meg). Ikerbabás használat esetén legalább 2 db érzékelőlap szükséges (babánként 1-1), és a babákat külön kiságyban kell fektetni. Ez a típus egy érzékelőlappal kiegészítve 2×2 érzékelőlapos ikerbabássá bővíthető.

5999861776139

MILIAN PRO One új generációs légzésfigyelő és alvásmonitor 1 érzékelőlappal

Modern, letisztult megjelenés.

Korszerű, magas színvonalú magyar termék.

Ezt a típust elsősorban babafészek alá vagy bölcsőbe ajánljuk. 3 hónapos kor előtt babafészek használata szükséges, ha a baba alvás közben anélkül elmozdulna a helyéről. Három hónapos kortól 60×120 cm-es kiságyban is javasolt a használata. Bővíthető plusz 1-3 érzékelőlappal (a további érzékelőlapok külön vásárolhatók meg). Ikerbabás használat esetén legalább 2 db érzékelőlap szükséges (babánként 1-1), és a babákat külön kiságyban kell fektetni. Ez a típus egy érzékelőlappal kiegészítve 2×1 érzékelőlapos ikerbabássá, vagy 3 érzékelőlappal kiegészítve 2x2 érzékelőlapos ikerbabássá bővíthető.

5999861776054

Milian Lite 2 új generációs légzésfigyelő, 2 érzékelőlappal
Modern, letisztult megjelenés.
Korszerű, magas színvonalú magyar termék.

A 2 db nagyméretű érzékelőlap lehetővé teszi egy 60×120 cm-es kiságy teljes fekvőfelületének biztonságos figyelését, de 1 érzékelőlapot használva babafészek alá vagy bölcsőbe is ajánljuk. A két érzékelőlap megosztva is használható pl. egyik a kiságyban másik a bölcsőben – ilyenkor a központi egység egyszerűen lecsatolható és áthelyezhető.
Bővíthető plusz 1-2 érzékelőlappal (a további érzékelőlapok külön vásárolhatók meg).

5999861776047

Milian Lite 1 új generációs légzésfigyelő, 1 érzékelőlappal
Modern, letisztult megjelenés.
Korszerű, magas színvonalú magyar termék.

 

Ezt a típust elsősorban babafészek alá vagy bölcsőbe ajánljuk. 3 hónapos kor előtt babafészek használata szükséges, ha a baba alvás közben anélkül elmozdulna a helyéről. Három hónapos kortól 60×120 cm-es kiságyban is javasolt a használata. Bővíthető plusz 1-3 érzékelőlappal (a további érzékelőlapok külön vásárolhatók meg).

5999861776030

A Milian Baby One légzésfigyelő folyamatosan figyeli és érzékeli a gyermek légzését és mozgását.

  • Légzésfigyelő és alvásmonitor 1db érzékelőlappal
  • 3 hónapos kor előtt babafészek használata szükséges, ha kiságyban altatják a babát
  • 3 hónapos kortól 60x120cm kiságyban is javasolt a használata
  • További érzékelőlapokkal bővíthető (összesen 4 db érzékelőlap csatlakoztatható)
BS0007

Babysense 7 légzésfigyelő

 

A készülék folyamatosan figyeli a baba légzéshez kapcsolódó mozgásait. Figyelmeztet, ha a légzőmozgás megáll, vagy rendszertelenné válik. Ez teljes nyugalmat biztosít Neked abban, hogy azonnal tudni fogod, ha a babádnak szüksége van rád.

Sorrend:

LÉGZÉSFIGYELŐ


A légzésfigyelő egy olyan készülék, amelyet a bölcsőhalál (ismert angol röv. SIDS) megelőzésére használnak. A modern gyermekgyógyászat sem tudja a választ, hogy mi a pontos oka a bölcsőhalálnak, következményei azonban tragikusak – a csecsemő légzése alvás közben váratlanul leáll. A légzésfigyelő ezeket a helyzeteket előzi meg.


A piacon már több típusú készülék is kapható. Bár légzésfigyelőnek hívjuk, de nem a légzést monitorozza, hanem a baba mozgását.

Hogyan működik a légzésfigyelő?

A kiságy matraca alá csúsztatott érzékelő lapok a baba mozgását, a matracra gyakorolt nyomását ellenőrzik, s ha a baba légzése leáll vagy 20 másodpercig kimarad, illetve percenként 10 alá csökken a légzésszám, akkor a készülék riaszt. Általában hanggal és villogó jellel, de van olyan készülék is, amelyik rezgő mozgást is végez riasztáskor, ezzel is stimulálva a babát a légzésre.

Mi van akkor, ha légzésfigyelő beriaszt?

Esetek többségében sokszor már önmagában a riasztó hangjelzés, vagy a villany felkapcsolása elegendő ahhoz, hogy a baba újra elkezdjen lélegezni. Ilyenkor, még ha mindent rendben is találunk, jelezzük orvosunknak, hogy volt riasztás. Azonban, ha gyakran riaszt a készülék látszólag tévesen, érdemes a készülék beállítását ellenőrizni.
Abban az esetben, ha a riasztáskor a baba eszméletlen, nem reagál, azonnal elsősegélynyújtást kell alkalmazni, és orvosi segítséget kell kérni.

Milyen készüléket válasszunk?

A piacon sokféle márka képviselteti magát. De két fő típust különböztetünk meg.

  • A legáltalánosabb az a fajta készüléktípus, aminek az érzékelőjét, szenzorpadját a matrac alá kell elhelyezni és hanggal, illetve fényjelzéssel jelez. Ezek a matracon keresztül érzékelik a baba mellkasmozgása keltette nyomásváltozást. A készülékek rendkívül érzékenyek, így a legkülönfélébb anyagú és vastagságú matractípusoknál is használhatóak. Érzékenységük miatt rendkívül lényeges a helyes beállításuk és elhelyezésük.

Internetes fórumokon sok véleményt olvashatunk a különböző márkákról, típusokról. Ha mégis bizonytalanok vagyunk, akkor jó kiindulási pont lehet az is, ha tudjuk egy készülékről, hogy azt valamelyik kórház csecsemőosztálya, koraszülött osztálya használja, netán ajánlja is

  • A másik típus az a kisméretű légzésfigyelő, amelyiket a baba pelenkájára kell erősíteni. Ez akkor jó, ha együtt alszunk a babával, vagy sokat utazunk és akkor is szeretnénk biztonságban tudni babánkat. Illetve ikerbabáknál is ez a javasolt. Ezek általában elemmel működnek, és természetesen akkor is riasztanak, ha a készülék véletlenül lecsúszik a pelenkáról.