Sterilizáló

A sterilizálókkal gyorsan és biztonságos fertőtlenítheted a cumisüvegeket, cumikat, rágókákat, melyek tisztaságára különösen az első időszakban kiemelten kell figyelni. Mindezt természetes módon, vegyszermentesen, 100% biztonsággal.

2 fő típusa van a sterilizálóknak:

  • elektromos gőzsterilizálók
  • mikrohullámú sterilizálók 
Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Elektromos gőzsterilizálók 

Az elektromos sterilizálók segítségével gyorsan, biztonságosan és könnyedén tudsz egyszerre több cumisüveget és kiegészítőt fertőtleníteni, de alkalmasak a mellszívó alkatrészeinek sterilizálására is.

Sterilizáló vásárlás főbb szempontjai:

  • Talán a legfontosabb, hogy belefér-e a cumisüveg a kiválasztott sterilizálóba? A sterilizálók többsége márka specifikus, így általában a választott márka cumisüvegeivel kompatibilis.
  • Méret: Hány darab cumisüveg, illetve tartozék tehető bele egyszerre? Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy ezek a készülékek általában nagy helyet foglalnak.
  • Teljesítmény: Mennyi időt vesz igénybe a sterilizálás?  

Egyes készülékek kiegészítő funkciókkal is rendelkeznek, így alkalmasak lehetnek bébiétel gőzölésére is. 

 

Mikrohullámú sterilizálók 

A mikrohullámú sterilizálás rendkívül praktikus és gyors módja az eszközök fertőtlenítésének. Mikrohullámú sütő ma már minden háztartásban van. A fertőtlenítés vegyszermentes és mindössze néhány percet vesz igénybe. Kevés víz kell hozzá, biztonságos, és könnyen kivitelezhető. Ezt a típusú sterilizálót akár utazáskor, nyaraláskor is magunkkal vihetjük, így bárhol, ahol van egy mikrohullámú sütő gyorsan higiénikussá varázsolhatjuk a cumikat, cumisüvegeket.

A sterilizáló készülékbe egyszerre több cumisüveg, cumi és egyéb eszköz is belefér.

Sterilizáló vásárlás főbb szempontjai:

  • Mikro belső mérete! Vásárlás előtt mérd le a mikró belsejét, hogy a sterilizáló biztosan beleférjen és a mikró tálcája forogni is tudjon.
  • Fontos, hogy az általad preferált cumisüvegek – akár több is egyszerre – beleférjenek a sterilizálóba.
  • A sterilizálás ideje eltérő lehet, így ezt is vedd figyelembe vásárláskor. 

Egyes típusok – ha fertőtlenítés után nem nyitod ki – akár 24 órán keresztül is sterilen tartják az üvegeket és az egyéb eszközöket. 

Mindig olvasd el a használati utasításban, hogy az adott eszköz, vagy annak minden része sterilizálható-e. Ami nem sterilizálható, az a sterilizálás során akár tönkre is mehet.