Utazóágy

Több napos hétvégi utazásokhoz, nyaraláshoz szinte nélkülözhetetlen eszköz az újszülött kortól kisgyermekkorig használható utazóágy, amely könnyen szállítható, kis helyigényű, mégis az otthoni rácsos ágy kényelmét, biztonságát nyújtja. Az összecsukható utazóágy segítségével bárhol könnyedén kialakíthatod a baba alvóhelyét. Utazóágyakból sokféle típus kapható az egyszerű modellektől a sok extrával felszerelt drágább modellekig.

Ha gyakran van szükség az utazóágyra, akkor jó, ha néhány extra kényelmi funkcióval is rendelkezik a kiságy: pelenkázó feltét, tároló zsebek a babakozmetikumoknak, leereszthető függöny az oldalhálókhoz, baldachin, éjjeli lámpa, ringatható fekvőbetét, zenélő körforgó.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Utazóágy típusai, tulajdonságai:

  • Újszülött kortól 3-4 éves korig, kb. 15 kg-ig használható.
  • A legtöbb típus fekvőfelületének a mérete kb. 60×120 cm, akkora, mint egy átlagos méretű normál rácsos kiságy, de létezik ennél kisebb méretű is.
  • A legtöbb típus összecsukott állapotban kis sporttáskában szállítható, súlyuk kb. 9-11 kg.
  • Vannak olyan utazóágyak, melyeknek 4 fix lába van, a legtöbb típusnak azonban két fix és két keréken guruló lába van. Így könnyedén húzhatjuk magunk után, mint egy kis bőröndöt. A kerekes modellek másik nagy előnye, hogy kinyitott állapotban is könnyen mozgathatóak, áthelyezhetőek.
  • Ha egészen pici babával, esetleg újszülöttel utazunk, akkor célszerű emelőbetéttel felszerelt modellt vásárolni. Így magasabban fekszik a gyermek, és a szülőnek sem kell olyan mélyre hajladozni, ha ki akarja venni őt. Az emelőbetét, általában 3 hónapos korig, 6 kilogrammig használható biztonságosan.
  • Praktikus kiegészítő a pelenkázófeltét is, mert ezen kényelmesen tisztába teheted a babát, akárcsak otthon, így bárhol vagytok, nem kell arra alkalmas helyet keresgélni.
  • Gyakori altatáshoz érdemes beszerezni hozzá matracot, amely néhány centis vastagságával puhábbá teszi a fekvőfelületet. Ez is könnyen mobilizálható, hiszen egy kis táskába összegöngyölve szállíthatjuk.
  • Ha vízparti pihenést tervezünk, hasznos, ha a kiságynak van szúnyoghálója vagy vásárolható hozzá.
  • Az emelőbetéthez hasonlóan nagyon Néhány modellnél lecipzározható nyílást is találsz az utazóágy oldalán, ezen át önállóan is tud közlekedni a nagyobb gyermek. Ez kizárólag kívülről nyitható, így a csemete nem tudja önállósítani magát, de akár nyitva is hagyhatod neki. 

Fontos!

Az utazóágyat kizárólag az alvás idején használd, napközbeni játékra nem alkalmas, erre a célra válaszd az utazójárókát. Az utazóágyak matraca nem kemény, és nincsenek kapaszkodói sem, a pici nem tud benne biztonsággal felállni.